Informatie

Kneuterkamp is een kindervakantiekamp dat altijd in de laatste week van de zomervakantie wordt gehouden. Kneuterkamp is onderdeel van Speeltuinvereniging “Schöneveld” te Doetinchem en het kamp vindt ook op hun terrein plaats. Hier hebben we de beschikking over een ruime speeltuin en een clubgebouw. De kinderen die aan Kneuterkamp meedoen zijn tussen de 6 en 10 jaar oud. Er kunnen in totaal ongeveer 110 kinderen meedoen. Kinderen kunnen zich opgeven via de speeltuinvereniging. De inschrijfavond is altijd in juni en wordt bekend gemaakt via posters in de speeltuin en via deze website. Mee doen aan Kneuterkamp is op eigen risico.

Wat is het doel van het kamp?
Het doel van Kneuterkamp is het vermaken van de deelnemende kinderen gedurende één volle week.

Hoe bereiken we dat doel?
We trachten het doel te bereiken door middel van spel, bouwen van hutten en natuurlijk een spannend verhaal dat als rode draad door de week loopt.

De organisatie
De hele organisatie van het Kneuterkamp berust op vrijwilligers die samen het verhaal bedenken en de week “in elkaar zetten”. Hierbij wordt getracht een programma in elkaar te zetten waarbij elke minuut van de week “in beeld is”. Aan de hand van het programma vindt er een taakverdeling plaats waarbij de vrijwilligers een keuze kunnen maken uit de volgende taken: groepsleiding, figurant, keukencrew of algemene ondersteuning. Verder kunnen vrijwilligers zich ook inzetten binnen het bestuur of 1 van de werkgroepen (bijv. aankleding, spellen, draaiboek, etc.)

Hoe ziet de Kneuterkampweek eruit?
Het kamp loopt voor de vrijwilligers van zaterdag tot en met zaterdag, een volle week, die volgens een vaststaand schema verloopt. Voor de kinderen is het kamp van maandag t/m vrijdag, iedere dag van 9.00 tot 16.30 uur.