Informatie

Wat is Kneuterkamp?
Kneuterkamp is een kindervakantiekamp dat ieder jaar plaatsvindt in de laatste week van de zomervakantie. Het kamp speelt zich grotendeels af in Speeltuin Schöneveld te Doetinchem. Deelnemende kinderen zijn minimaal 6 en maximaal 10 jaar oud en moeten tevens geabonneerd zijn op Speeltuin Schöneveld. Er kunnen in totaal ongeveer 110 kinderen meedoen. Inschrijven kan vanaf juni en vindt uitsluitend online plaats. De precieze inschrijfdatum wordt bekend gemaakt via posters in de speeltuin en via berichten op deze website en op Facebook. Meedoen aan Kneuterkamp is geheel op eigen risico.

Wat is het doel van het kamp?
Het doel van Kneuterkamp is het vermaken van de deelnemende kinderen gedurende één volle week. We proberen dit te bereiken door middel van spel, het bouwen van hutten en als kers op de taart een spannend themaverhaal dat als rode draad door de week loopt.

Hoe wordt Kneuterkamp georganiseerd?
De hele organisatie van het Kneuterkamp berust op vrijwilligers die samen het verhaal bedenken en de week in elkaar zetten. Vrijwilligers kunnen zich aanmelden als groepsleiding, figurant, keukenstaf of algemene ondersteuning. Verder kunnen vrijwilligers zich ook inzetten binnen het bestuur of in een van de werkgroepen voor aankleding, spellen, draaiboek, etc.

Hoe ziet de Kneuterkampweek eruit?
Voor de deelnemende kinderen is het kamp van maandag t/m vrijdag, iedere dag van 9.00 tot 16.30 uur (vrijdag tot 15.00 uur). Kinderen overnachten dus gewoon thuis. Daarnaast nemen de kinderen zelf eten en tussendoortjes mee - Kneuterkamp verstrekt wel drinken (limonade/melk) en zo nu en dan een snoepje.
Voor de vrijwilligers loopt het kamp van zaterdag tot en met zaterdag; een volle week die volgens een vaststaand schema verloopt. In het weekend vóór Kneuterkamp wordt er druk gebouwd en geschilderd om de speeltuin in het thema van dit jaar te hijsen. Vrijdag na het uitzwaaien wordt er opgeruimd en vindt er voor de vrijwilligers nog een gezellige weekafsluiting plaats.