Vrijwilligers

Kneuterkamp draait al jaren dankzij een groot team van enthousiaste vrijwilligers. Een aantal vrijwilligers heeft als kind ook deelgenomen aan Kneuterkamp. De rest is - via vrienden, kennissen of uit het niets - aan komen waaien.

Hoe ziet de Kneuterkamp-week er uit voor een vrijwilliger?
De Kneuterkamp-week begint al de zaterdag vooraf, als wij de sleutels van de speeltuin overhandigd krijgen. De speeltuin wordt aangekleed in het thema en er wordt een grote schildering voor de poort gemaakt. Het veld wordt ingericht zodat zes groepen kinderen er hun hutten kunnen bouwen. Vrijwilligers kunnen ervoor kiezen om in een tentje in de speeltuin te slapen, of thuis als ze in de buurt wonen. Op maandagochtend 9 uur staan de kinderen voor de deur en begint het festijn. Na half 5 gaan de kinderen naar huis en schuiven de vrijwilligers aan tafel. Na het eten en een korte vergadering waarin de dag van morgen besproken wordt, is er veel ruimte voor gezelligheid met de andere vrijwilligers. Vrijdagmiddag zit de week er  voor de kinderen weer op en wordt er alvast een boel opgeruimd. Die avond wordt de week voor de vrijwilligers afgesloten met een barbecue en een feest. Zaterdagochtend worden de laatste dingen nog even opgeruimd - en dan zit de week er écht op.

Wat zijn je taken als vrijwilliger?
Vrijwilligers kunnen een keuze maken uit de volgende taken: groepsleiding, figurant, keukencrew of algemene ondersteuning. Verder kunnen vrijwilligers zich ook inzetten binnen het bestuur of één van de werkgroepen (bijv. aankleding, spellen, draaiboek, etc.).
  • Als groepsleiding begeleidt je een groep van ca. 20 kinderen, met een team van 2-3 andere groepsleiding. Je speelt spelletjes met de kinderen, bouwt hutten en zorgt er bovenal voor dat alles op een veilige, verantwoorde manier gebeurt.
  • Als figurant kruip je in de rol van een themafiguur, om zo de kinderen een spannend verhaal te laten beleven dat ze niet snel zullen vergeten. Je kan de hele week meedoen als figurant, maar ook bijvoorbeeld als dagfigurant meedoen met een vossenjacht.
  • Als keukencrew zorg je ervoor dat de buikjes van 40 hongerige vrijwilligers goed gevuld blijven. Iedere dag ontbijten, lunchen en dineren we samen. De keukencrew zorgt ervoor dat er altijd iets te smullen én een gevulde kan koffie op tafel staat.
  • Als algemene ondersteuning zorg je ervoor dat de week in goede lijnen verloopt. Je bent vooral achter de schermen bezig: je houdt het draaiboek in de gaten, zorgt dat materiaal klaarstaat en onderhoudt het contact met ouders.
Wat als ik niet de hele week aanwezig kan zijn?
Het is geen probleem als je niet de hele week - of zelfs maximaal één dag - mee kan doen. Alle extra handjes zijn welkom.

Hoe oud moet je zijn om mee te helpen bij Kneuterkamp?
Vanaf 14 jaar kun je al meedoen als dagfigurant.

Lijkt het je leuk om een jaartje mee te doen als vrijwilliger? Neem dan contact met ons op!